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Question 1:  
As part of the professional portion of the qualification, the Contracting Authority requires the evidencing 
of an authorization certificate of professional qualification for specified persons (Project Manager – Chief 
Site Manager, Site Manager for Technologies – Electrical and Mechanical Engineer). Will the Contracting 
also recognise as sufficiently conclusive the evidencing of such requirements through the submission of a 
certificate of professional qualification issued in one of the member states of the European Union (Czech 
Republic)?   
 
Answer 1: 
It is not quite clear to which "authorisation certificate" you are referring to. If you are referring to the 
requirement for the Key personnel to be charted engineers; it is clearly stated that this should be according 
to the legislation applicable in Bosnia and Herzegovina 
 
Question 2:  
As part of the professional portion of the qualification, the Contracting Authority requires the evidencing 
of a person as a "Site Manager for Technologies – Electrical and Mechanical Engineer". For the avoidance 
of doubt, we request a definite specification of whether the Contracting Authority requires one person 
(Electrical and Mechanical Engineer) or whether the Contracting Authority requires two persons i.e. one 
person as an "Electrical Engineer" and another person as a "Mechanical Engineer"? 
 
Answer 2: 
According to the Selection criteria, namely Professional capacity criteria, listed in the Works procurement 
Notice (Article 16) and Instructions to Tenderers (Article 12), the Key personnel will consist of three 
persons: 
a) Project/Site Manager 
b) Heating/Ventilation/Air-Conditioning Engineer 
c) Electrical Engineer 
 
Question 3:  
The Contracting Authority requires the evidencing of three successfully executed and completed 
construction contracts in the area of reconstruction of historically valuable buildings. Does the Contracting 
Authority truly require no minimum financial value for each of the evidenced reference contracts? 
 
Answer 3:  
Yes, there is no minimum financial value of executed and completed projects specified as part of the 
Technical capacity criterion. 
 
 
 


