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SUBJECT: CLARIFICATION no. 1 
 
Project title: Regulation of the Janja riverbed in Janja, including protection of the mountain and 
  inland water of Novo naselje Janja, Bijeljina, Republika Srpska, Bosnia and  
  Herzegovina 
 
Publication ref.: EuropeAid/ 139-675 /DD/WKS/BA 
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QUESTION no. 1 
 
According to Contract Notice clause 16. 1. Economic and Financial capacity, and Section I - Instruction 
to tenderers, Clause 12.2.I. Economic and Financial capacity, there is no requirement for the Lead 
partner's individual total cumulative turnover in construction works in the last three (3) years in the case 
of joint venture/consortium. Please, could you clarify it? 
 
ANSWER no. 1 
 
Indeed there is no specific requirement for the lead partner's individual turn over. The selection criteria 
for economic and financial capacity in section 16.1.a) of the Contract notice will be applied to the joint 
venture/consortium as a whole. 
 
Please note that the joint venture/consortium as a whole, as well as each of its member, must fill in and 
submit Form 4.4 given in VOLUME 1, SECTION 4 of the Tender Dossier according to point 12.3 of 
Instructions to Tenderers. 
 
QUESTION no. 2 
 
According to Section I - Instruction to tenderers, Clause 12.1, Information about the tenderer's technical 
qualifications, and Form 4.6.2 Plant, the bid must include: 
 
• a list of plant for execution of the contract. The descriptions must demonstrate the tenderer’s 

ability to complete the works. The tenderer must indicate whether this equipment is owned, 
hired or used by a subcontractor. Manufacturer’s documents fully describing the equipment 
must be submitted with the tender (Form 4.6.2) 
 

There is no list of minimum required plant for execution of the contact. Please could you clarify it? 
 
 
ANSWER no. 2 
 
There is no list of minimum required plant in the Tender Dossier. The tenderer must list plant required 
for the execution of the contract according to its professional knowledge and in a way to demonstrate its 
ability to complete the works. 
 


