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CLARIFICATION No. 1 to the Service Contract Notice 

 

Capacity building of Governments to include CSOs into the decision-making 

Bosnia and Herzegovina 

Publication reference EuropeAid/140115/DH/SER/BA; EC/BiH/TEN/19/003 

 

QUESTION no. 1 

 

With reference to the above mentioned Contract notice; the technical selection criteria Point 21.3 

states: 

 

“The candidate has provided services, during the reference period mentioned above, under at least 

two (2) contracts, each with a budget of at least EUR 1 000 000, each contract covering at least 

three (3) out of six (6) results specified in point 7 above. 

 

Could you please clarify whether the total budget of the contract must be at least 1 000 000 EUR 

regardless the proportion carried out by the candidate, or the proportion carried out by the 

candidate must be at least 1 000 000 EUR? 

 

ANSWER no. 1 

 

In case a candidate has implemented the contract in a consortium, proportion carried out by 

the candidate must be at least 60% (minimum EUR 600 000). Please see corrigendum no 1 to the 

contract notice. 

 

QUESTION no. 2 

 

Following the procedure for requesting clarifications, we would greatly appreciate your 

support on clarifying one question regarding the interpretation of the Service Contract Notice: 

 

Particularly, the section 21.3 states “The candidate has provided services, during the 

reference period mentioned above, under at least two (2) contracts, each with a budget of at 

least EUR 1 000 000, each contract covering at least three (3) out of six (6) results specified 

in point 7 above”. 

 

Would this budget selection criterion of EUR 1.000.000 refer to the overall 

contract/programme value? Or does it refer to the particular proportion carried out by the 

candidate? 

 

For instance, would you consider eligible a reference of a project with an overall budget over 

EUR 1.000.000 where the candidate carries out (proportionally) an amount that does not 

reach the EUR 1.000.000 e.g. 50% of the total value? 
  



 

 

ANSWER no. 2 

 

Please see answer no. 1. 

 

QUESTION no. 3: 

 

Following the publication of the contract notice: "Capacity Building of Governments to include CSOs 

into the Decision-making (EUropeanAid/140115/DH/SER/BA)", we would like to kindly ask you to 

clarify the following questions: 

 

Question no. 1: 

 

 21.3) Technical capacity of candidate […] 

The candidate has provided services, during the reference period mentioned above, under at 

least two (2) contracts each with a budget of at least 1 000 000 EUR, each contract 

covering at least three (3) out of six (6) results specified in point 7 above. 

 

Could you, please clarify whether the total budget of the contract must be at lease 1 000 000 EUR 

regardless the proportion carried out by the candidate, or the proportion carried out by the candidate 

must be at least 1 000 000 EUR? 

 

ANSWER no. 3: 

 

Please see answer no. 1. 

 

QUESTION no. 4: 

 

In Contract Notice, under section 21.3 technical capacity of candidate; it is requested that “the 

candidate has provided services, during the reference period mentioned above, under at least two 

(2)contracts, each with a budget of at least 1 000 000 EUR”. Could you please clarify whether the 

indicated budget refers to the overall contract value regardless of the proportion or the proportion 

carried out by the applicant within a specific project? 

 

ANSWER no. 4: 

 

Please see answer no. 1. 

 


