Michael Leigh, generalni direktor Generalne direkcije Evropske komisije za proširenje u posjeti Bosni i Hercegovini

Michael Leigh, generalni direktor Generalne direkcije Evropske komisije za proširenje doći će u dvodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini 4. i 5. juna 2008.g. Tokom posjete gdin Leigh će zvanično otvoriti nove prostorije Delegacije Evropske komisije u BiH i susresti se sa predstavnicima bh. vlasti sa kojima će razgovarati o najnovijim aktivnostima u odnosima između Bosne i Hercegovine i Evropske unije te pripremama za provođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Drugog dana posjete, gdin Leigh će se obratiti prisutnima na Seminaru o policijskoj reformi u Bosni i Hercegovini koji je organizovala Policijska misija Evropske unije na temu: “Reforma sigurnosnog sektora i Proces stabilizacije i pridruživanja” i prisustvovati sastanku nevladinog sektora na konferenciji civilnog društva koju organizuje Delegacija Evropske komisije u BiH.

Snimatelji i fotoreporteri su pozvani da snime početak sljedećih sastanaka:

Srijeda, 4. juni 2008

14:30 – 15:15                   Sastanak sa gdinom Harisom Silajdžićem, predsjedavajućim Predsjedništva BiH, Nebojšom Radmanovićem i Željkom Komšićem, članovima Predsjedništva BiH

15:30 – 16:40                   Svečano otvorenje novih prostorija Delegacije Evropske komisije u BiH

17:00 – 17:45                   Sastanak sa gdinom Nikolom Špirićem, predsjedavajućim Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i gdinom Osmanom Topčagićem, direktorom Direkcije za evropske integracije BiH

Četvrtak, 5. juni 2008

09:00 – 10:15                   EUPM seminar: Reforma sektora sigurnosti i Proces stabilizacije i pridruživanja ( Holiday Inn Hotel)

10:30 – 11:45                   Konferencija civilnog društva (Delegacija Evropske komisije u BiH, Skenderija 3)

12:00 – 12:40                   Sastanak sa gdinom Svenom Alkalajem, ministrom vanjskih poslova BiH

Svi predstavnici sredstava informisanja su pozvani da prisustvuju konferenciji za novinare koja će se održati u četvrtak, 5. juna u 13.00 u Sali za konferencije Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, Skenderija 3a.

Saopštenja za javnost Delegacije Evropske komisije u BiH će se sada slati direktno sa adrese web stranice. Pozivaju se svi predstavnici medija da se registruju za ovaj on-line servis kako bi nastavili dobivati Saopštenja za javnost www.europa.ba.

Europa.ba