Otvoren Kid’s Festival 2009

Šesti BiH Kid’s Festival otvoren je 12. juna u Sarajevu. Festival je otvoren šarenom paradom koja je krenula u 15 sati iz starog dijela grada Baščaršije. Paradu je predvodio Vojni orkestar Oružanih snaga BiH i  mažoretkinje iz Mostara i Kiseljaka. U paradi su također učestvovali i gosti iz inozemstva: mađioničari iz Španije i Njemačke, orkestar iz Francuske, te drugi izvođači i prijatelji Festivala.

“Ova parada predstavlja ovogodišnje iznenađenje Kids Festivala. Po našoj procjeni današnja parada je okupila oko 500 registriranih učesnika i mislimo da to nije konačan broj. Kids Parada oslikava moto ovogodišnjeg Festivala “Svi različiti, svi jednaki”, kazao je Haris Bilalović, glasnogovornik Kid’s Festival. On se takođe zahvalio Evropskoj uniji, jednom od najvećih sponzora Festivala.

Parada je prošla kroz centar grada i završila ispred Olimpijskog kompleksa Zetra, gdje je u 18 sati prikazan film “Alvin i vjeverice”.

Kid’s Festival će trajati do 17. juna, a posjetitelji će uživati u besplatnim kino projekcijama, edukativno-zabavnim radionicama i raznim performansima.

Europa.ba