Podrška prekograničnoj suradnji između Bosne i Hercegovine i Hrvatske

Aktivnosti na poticanju prekogranične suradnje i stvaranju partnerstava predstavljaju ključne elemente komponente II (Prekogranična suradnja) Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA). Delegacija Evropske komisije u Bosni i Hercegovini i Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva Republike Hrvatske, u suradnji sa Direkcijom za evropske integracije Bosne i Hercegovine, objavljuju poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava za prekograničnu suradnju (finansijska pomoć iz alokacija za 2007. i 2008. godinu.)

U okviru ovoga poziva za podnošenje prijedloga projekata, indikativni iznos od 3.600.000 €, ravnomjerno podijeljen na obje države, dostupan je za finansiranje projektnih prijedloga prekogranične suradnje. Prioritetne  oblasti na koje će se ovaj poziv za prijedloge projekata fokusirati su: poticanje prekogranične suradnje i partnerstava, poticanje zajedničkih prekograničnih aktivnosti na revitalizaciji privrede, zaštiti prirode i okoliša, te na povećanju socijalne kohezije na programskom području.

Poziv će biti otvoren do 16.oktobra 2009. Detaljne informacije o  ovom pozivu su dostupne na slijedećim web stranicama: www.mrrsvg.hr, www.dei.gov.ba, www.safu.hr, www.cbc-cro-bih.net, http://ec.europa.eu/europeaid/work/funding/index_en.htm  

Europa.ba