Oproštajna posjeta zapovjednika EUFOR-a

Zapovjednik snaga EUFOR-a, kontra-admiral Hans-Jochen Witthauer, je 28. novembra 2007. godine upriličio oproštajnu posjetu ambasadoru Dimitrisu Kourkoulasu, šefu Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovine. Oni su razmotrili prethodnu i buduću koordinaciju i saradnju ove dvije institucije Evropske unije prisutne u Bosni i Hercegovini.

Ambasador Kourkoulas je izrazio zahvalnost za vrijedan doprinos EUFOR-a u unaprijeđenju stabilnosti u Bosni i Hercegovini. On je takođe čestitao admiralu Witthauer-u za njegov lični doprinos u uspješnom provođenju mandata EUFOR-a kao i njegovom zalaganju za unaprijeđenje vrijednosti Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Kontra-admiral Hans-Jochen Witthauer će okončati svoj mandat zapovjednika EUFOR-a 4. decembra 2007. godine i dužnost će predati španjolskom divizijskom generalu Ignaciu Martin Villalain-u. Detalji ceremonije primopredaje dužnosti su dostupni na web stranici EUFOR-a http://euforbih.org/eufor. Ceremoniji će prisustvovati visoki zvaničnici Evropske unije i vlada Njemačke i Španije.

Europa.ba