Ambasadori pozvali građane da daju doprinos Forumu za prosperitet i zapošljavanje

U zajedničkoj poruci, ambasador Peter Sorensen, specijalni predstavnik EU i šef Delegacije EU u BiH i Nicholas M. Hill, otpravnik poslova Ambasade SAD-a , su ohrabrili građane da razmjene svoja mišljenja o tome kako bi se ekonomija Bosne i Hercegovine mogla unaprijediti. 

Poštovana/Poštovani ,
 
Katastrofalne poplave koje su  protekle sedmice pogodile mnoge dijelove zemlje  izazvale su ogromnu tugu  i žalost. Svaki stanovnik ove zemlje osjeća bol.  Istovremeno, svaki stanovnik ove zemlje  zaslužuje svjetliju budućnost. Upravo  zato, ekonomski oporavak i investiranje u  Bosnu i Hercegovinu postaju pitanje od još većeg značaja  i hitnosti.

Sigurni smo da  ćete se složiti s nama da mnogo više treba učiniti da se otvore nove mogućnosti i da se poboljša  kvalitet  života u ovoj zemlji. Obraćamo vam se jer želimo da saznamo više o tome šta vas brine  i da  čujemo vaše ideje. Svi mi želimo da učinimo ono  što je nephodno da se pomogne  BiH da  krene  naprijed. 

Stoga  Vas pozivamo da s nama podijelite svoja razmišljanja  o načinima otvaranja novih radnih mjesta, ulaganja i ostvarivanja napretka u BiH. Virtualni forum za prosperitet i zapošljavanje u BiH pokrenut je ove sedmice na Facebooku i Twitteru. Pridružite se diskusiji i podijelite s ostalima svoja razmišljanja koristeći hashtag #EconForumBiH. 
 
https://www.facebook.com/EconForumBiH
https://twitter.com/EconForumBiH 
 
Informacije sa Virtualnog foruma će se prikupljati i koristiti na dvodnevnom  sastanku lidera i predstavnika vlasti, ekonomske, političke, građanske, akademske, poslovne i medijske zajednice. Forum  za prosperitet  i zapošljavanje  organiziran je u saradnji sa Međunarodnim monetarnim fondom, Svjetskom bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj i mi želimo da čujemo i Vaše mišljenje. Neophodno je da identificiramo  ključne ekonomske izazove u BiH i definiramo paket konkretnih politika i mjera za privlačenje investicija, širi pristup ekonomskim mogućnostima, poticanje otvaranja novih radnih mjesta i jačanje socijalne zaštite  
 
Dajte svoj doprinos ovoj debati, neka se i Vaš glas čuje – pridružite nam se. 
Iskreno,
 
Peter Sørensen
Šef Delegacije EU u BiH & specijalni predstavnik EU 
 
Nicholas Hill
Otpravnik poslova Američke ambasade u BiH

Europa.ba