‘Život u uniji’ – Televizijski dokumentarni filmovi

Kako je to živjeti u Evropskoj uniji (EU)? Koliko je lako za ljude koji žive u EU, pokrenuti vlastiti posao? Koliko se razlikuje studiranje u EU u odnosu na studiranje u Bosni i Hercegovini (BiH)? Koliko se razlikuje zaštita prava potrošača EU u odnosu na zaštitu potrošača u BiH?

Odgovori na ova i druga pitanja mogu se pronaći u novoj televizijskom dokumentarnom serijalu “Život u Uniji” na 26. televizijskih kanala u BiH.

“Život u Uniji” je produciran od strane MITA Group agencije, u ime Ureda specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR) u BiH, te u suradnji sa Javnim RTV servisom BiH (PBS) kojeg čine BHT, RTRS i FTV, kao i 23 regionalne, kantonalne i lokalne TV stanice širom zemlje.

Svaka od sedam epizoda traje deset minuta se fokusira na politiku i iskustva Evropske unije temeljena na iskustvima ljudi iz BiH i regije Zapadnog Balkana koji žive u zemljama članicama Evropske unije.

Dokumentarni filmovi u seriji će se fokusirati na poljoprivredu, obrazovanje, zaštite potrošača u EU, zaštitu okoliša i učinkovito korištenje energije, vladavinu prava i borbu protiv korupcije, kao i malim i srednjim poduzetnicima, te pitanjima transporta.


20.05.2014 - Obrazovanje

13.05.2014 - Poljoprivreda

06.05.2014 - Mala i srednja preduzeća

24.04.2014 - Zaštita potrošačaEuropa.ba