EBRD i Energetska zajednica domaćini Regionalnog energetskog foruma u Sarajevu

“Investiranje u proizvodnju električne energije i obnovljivu energiju” 30/31 mart/ožujak 2009, Holiday Inn Hotel, Sarajevo

————————-

EBRD i Energetska zajednica će biti domaćini Regionalnog energetskog foruma u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, u ponedeljak 30 i utorak 31 marta/ožujka 2009 godine, koji će se fokusirati na mogućnosti investiranja u proizvodnju električne energije i obnovljivu energiju.

Forum će istaknuti značaj investiranja i regionalne saradnje na promoviranju energetske sigurnosti i energetske efikasnosti u svim segmentima energetskog sektora u regiji jugoistočne Evrope. Druga ključna tema Foruma će biti promoviranje energije iz obnovljivih izvora.

Forum će otvoriti Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, g-din Nikola Špirić, EC Komesar za energiju, g-din Andris Piebalgs i EBRD Predsjednik, g-din Thomas Mirow. Uvodno izlaganje će dati g-din Claude Mandil, bivši Izvršni direktor Međunarodne agencije za energiju.

Ministri, visoki dužnosnici zemalja potpisnica Energetske zajednice, preduzeća za snabdijevanje energentima, regulatori, operatori prenosnih sistema, privatni investitori i donatorska zajednica će razmatrati izazove i mogućnosti za razvoj proizvodnje električne energije i energije iz obnovljivih izvora u regionu.

Ako želite prisustvovati ovom forumu, molimo vas da se unaprijed registrirate tako što ćete dostaviti svoje ime, funkciju i naziv vaše organizacije kao i vaše kontakt podatke putem e-maila regionalseminars@ebrd.com. Nakon što se registrirate dobićete detaljni program rada Foruma i druge informacije, uključujući i informacije o hotelskom smještaju.

Detaljnije informacije za medije:

30 mart/ožujak 2009

1100-1400 Registracija za predstavnike medija. Novinari pisanih medija će biti akreditirani za cijeli forum i biće im omogućeno učestvovanje u svim sjednicama. TV ekipe i fotoreporteri će imati sljedeći raspored:

1300-1400 TV ekipe i fotoreporteri ulaze u salu za plenarnu sjednicu u dio predviđen za medije

1430 Počinje otvaranje Foruma/Plenarne sjednice

1430-1435 Vrijeme rezervisano za fotoreportere (Photo opportunity)

1430-1530 Plenarna sjednica 1530 Distribuiranje govora

1540-1610 Konferencija za štampu uvodničara Foruma

Ako imate bilo kakvih pitanja, molim vas da kontaktirate Bojanu Todorovsku, EBRD, todorovb@ebrd.com, tel +44 207 338 6940 ili

Heli Lesjak, Energetska zajednica, heli.lesjak@energy-community.org, tel +431 535 2222 25.

 

Europa.ba