Novi EU informativni centar za balkanske televizije

SEETV (Televizija Jugoistočne Evrope) pokrenula je svoj novi internetski video-informativni centar pružajući mogućnost svim emiterima na Balkanu da pokriju EU pitanja. Od sada se EU vijesti iz balkanskog ugla mogu jednostavnom registracijom preuzeti sa interneta i koristiti u kvalitetnom emitovanju.

 

Ovako napravljena po mjeri internet platforma koju je razvila SEETV nudi širok raspon tematskih razgovora sa EU stručnjacima i političarima o aktuelnim pitanjima vezanim za EU integracije: od vizne politike do posljedica finansijske krize, međunarodne pravde…

 

Sadržaj ove sedmice…

 

Ove sedmice, na primjer, SEETV je intervjuisala predsjednika Međunarodnog krivičnog suda za zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji (ICTY) sudiju Patricka Robinsona, o doprinosu Haškog tribunala miru u regionu i o glavnim još uvjek neriješenim pitanjima kao što je hapšenje Mladića i Hadžića. SEETV je nedavno ponudila izjave o budućnosti EU proširenja od komesara Rehna i članova Evropskog parlamenta.

 

U poslednjih pet godina, SEETV prati EU-balkanske odnose za emitere zapadnog Balkana. Sada je predstavljena nova internet platforma koja omogućuje direktni, potpuni i slobodni pristup svim video pričama SEETV-a.

 

Dovođenje Evrope na TV ekrane Balkana…

 

Ova usluga je prvenstveno namijenjena novinarima zapadnog Balkana koji prate EU pitanja, ali je od interesa za svakoga koga zanima balkanski ugao u EU javnim poslovima. Želite gledati izjave i priloge od ključnih aktera u EU-balkanskim odnosima? Pozivamo vas da posjetite našu internet stranicu i saznate više o  najnovijim temama koje pokriva SEETV

http://www.seetv-exchanges.com

Europa.ba