Predstavljanje Izvještaja Evropske komisije o napretku za Bosnu i Hercegovinu za 2009. godinu

Ambasador Dimitris Kourkoulas, šef Delegacije Evropske komisije u Bosni i Hercegovini, će uručiti Izvještaj Evropske komisije o napretku koji je Bosna i Hercegovina postigla u 2009. godini kao i Godišnju strategiju o proširenju Evropske unije, gosp. Nikoli Špiriću, predsjedavajućem Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u srijedu, 14. oktobra 2009. u 13:00 sati.

Pozivaju se snimatelji i fotoreporteri da zabilježe početak ovog sastanka koji će se održati u prostorijama Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Trg BiH 1.

Ambasador Kourkoulas će istoga dana u 14:00 sati predstaviti Izvještaj sredstvima informisanja na konferenciji za štampu koja će se održati u prostorijama Delegacije Evropske komisije u BiH, Skenderija 3ª.

Izvještaj o napretku za 2009. godinu će takođe biti predstavljen gosp. Mustafi Mujezinoviću, premijeru Federacije Bosne i Hercegovine u četvrtak, 15. oktobra 2009. u 10:00 sati u zgradi Vlade Federacije BiH, Kolegiju oba doma i Zajedničkoj komisiji za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u četvrtak, 15. oktobra 2009. u 11:00 sati, Bijela sala, Trg BiH 1, kao i gosp. Miloradu Dodiku, premijeru Republike Srpske u petak, 16. oktobra 2009. u 12:00 sati u zgradi Vlade RS Banja Luka.

Svi predstavnici sredstava informisanja se pozivaju da proprate prezentaciju u Parlamentu BiH kao i početak oba sastanaka sa entitetskim premijerima.

Europa.ba