“Proširite svoju viziju” – počelo je takmičenje za najboljeg evropskog mladog novinara!

Pokrenuta je Evropska nagrada za mlade novinare 2010 i počelo je takmičenje za najbolje evropske sadašnje i buduće novinarske talente. Ako ste novinar ili student žurnalistike u dobi od 17 do 35 godina, onda je ovo prilika koju ne trebate propustiti. Imate šansu da budete izabrani za državnog pobjednika svoje zemlje i da ponesete kući jednu od tri specijalne nagrade: kulturološko putovanje u jedan od glavnih gradova Evrope po vašem izboru!

Proširite svoju viziju i dajte doprinos dijalogu o procesu proširenja EU. Evropska nagrada za mlade novinare 2010 je izazov da se uključite u proces proširenja EU koristeći svoj novinarski talenat kako biste povećali uticaj i svestrani potencijal.

Takmičenje je otvoreno za novinare i studente žurnalistike iz pisanih medija, on-line medija i radija, a trajat će od 20. oktobra 2009. do 28. feburara 2010. Radovi bi se trebali fokusirati na proces proširenja EU iz kreativnog ugla kao i navesti na razmišljanje. Učesnici moraju biti građani jedne od zemalja članica EU, zemalja kandidata, potencijalnih kandidata ili Islanda.

Za više informacija o učešću u takmičenju molimo posjetite www.EUjournalist-award.eu.

Europa.ba