EU podrška administraciji BiH u implementaciji decentraliziranog sistema upravljanja

Pozivamo sve predstavnike sredstava informisanja na konferenciju za štampu povodom završetka projekta “Jačanje kapaciteta Ministarstva financija i trezora u implementaciji decentralizovanog sistema u Bosni i Hercegovini”, koja će se održati u prostorijama Delegacije Evropske unije u BiH (Skenderija 3a) u srijedu, 17. Februara 2010., sa početkom u 11:00 sati.

Evropska unija je financirala ovaj projekat u vrijednosti od 1.8 miliona eura sa ciljem da podrži Ministarstvo financija i trezora BiH u jačanju njihovih institucionalnih kapaciteta kako bi bili spremni za implementaciju decentralizovanog sistema upravljanja EU IPA fondovima u BiH. Projekat je provodio konzorcij East West Consulting sa HELM Corporation i Euro Business Partners.

Na konferenciji za štampu će biti prezentovani rezultati trogodišnjeg rada u uspostavljanju novih sektora, Državni fond (NF) i Centralno financijsko i ugovaračko odjeljenje (CFCU), koji će sa Ministarstvom financija i trezora BiH upravljati budućom financijskom pomoći Evropske unije.

Za više informacija, molimo kontaktirajte: Gđa Zora Stanić, Ured za odnose sa javnošću, Delegacija EU u BiH zora.stanic@ec.europa.eu   Dnevni red:   11:00 – 12:00            gosp. Boris Iarochevitch, šef sekcije Operacija, Delegacija EU u BiH gosp. Leo Quinlan, voditelj projektnog tima gđa. Vera Letica, pomoćnik ministra financija i trezora BiH

Europa.ba