Cidi projekat “Izgradnja kapaciteta civilnog društva za učešće u civilnom dijalogu u Bosni i Hercegovini” održao prvi seminar i mrežnu radionicu “Pretpostavke za civilni dijalog”

Cidi projekt je dvogodišnji projekt koji finansira EU u vrijednosti od 1,2 miliona eura, a provodi ga konzorcij u sastavu Kronauer Consulting (BiH), COWI (Danska), ATOS Consulting (Velika Britanija) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (Hrvatska) sa osnovnim ciljem pružanja potpore kreiranju sistema za razvijanje civilnog dijaloga između organizacija civilnog društva i institucija vlasti.

U okviru Cidi projekta “Izgradnja kapaciteta civilnog društva za učešće u civilnom dijalogu u Bosni i Hercegovini”, u periodu od 22.-24. juna 2010. godine u Sarajevu je održan prvi seminar i mrežna radionica “Pretpostavke za civilni dijalog“. za tematske mreže organizacija civilnog društva koje učestvuju u cjelovitom programu potpore civilnom dijalogu u okviru Cidi projekta.

Ovo je prvi od šest seminara i mrežnih radionica koji će se održati u narednih 12 mjeseci i na njemu su predstavnici šest tematskih mreža koje učestvuju u cjelovitom programu Cidi projekta imali priliku detaljnije se upoznati sa temama poput civilno društvo i civilni dijalog, istraživanje, zagovaranje i monitoring u procesu razvoja javnih politika. Također, prezentovani su i primjeri iz postojeće prakse u Bosni i Hercegovini koji svjedoče o uspješnoj saradnji i dijalogu između organizacija civilnog društva i institucija vlasti.

Na seminaru i radionici je učestvovalo 33 predstavnika iz šest tematskih mreža: • Savez slijepih Republike Srpske; • Savez gluhih i nagluhih Bosne i Hercegovine; • Savez udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Republike Srpske; • Ring; • Volontiram; • Mono.

Za dodatne informacije možete se obratiti projektnom timu: Zelah Senior, vođa tima Vanja Škorić, pravna savjetnica Ranko Milanović-Blank, savjetnik za razvoj civilnog društva Augusta Brauna 14/2, Sarajevo, Bosna i Hercegovina Tel: +387 33 260 356; Fax: +387 33 260 355 info@cidi.ba www.cidi.ba

Europa.ba