Novi poziv za dostavu prijedloga projekata u sklopu Jean Monnet programa

Obavještavamo vas da je objavljen novi poziv za dostavu projektnih prijedloga u sklopu Jean Monnet programa s rokom za dostavu ponuda 15. februar 2011.

Program Jean Monnet je pokrenut s ciljem unaprijeđenja znanja o procesu evropskih integracija kroz promociju nastave, istraživanja i debate o istoriji, politici, ekonomiji i zakonima Evropske unije, te odnosima EU sa ostalim dijelovima svijeta. Jean Monnet program je namjenjen prvenstveno visokoškolskim institucijama (na nivou univerziteta).

Od 2001. godine, Jean Monnet program se provodi širom svijeta. Visokokoškolske instititucije iz svih dijelova svijeta se mogu prijaviti na Jean Monnet projekte, kao što su: razvoj Jean Monnet nastavnih modela, Jean Monnret katedre, Jean Monnet centri izvrsnosti, i Jean Monnet konferencijski projekti o EU.

Izbor projekata Jean Monnet vrši se putem godišnjih poziva za dostavu prijedloga. U ime Evropske komisije, poziv objavljuje „Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizelnu umjetnost i kulturu” (EACEA). Rok za dostavu ponuda je 15. februar 2011. (za projekte koji će započeti najranije u septembru 2011).

Tekst poziva i obrasci za prijavu mogu se naći na sljedećem linku.

Za dodatne informacije o ovom pozivu, molimo kontaktirajte EACEA na sljedeću email adresu: EACEA-AJM@ec.europa.eu  

Europa.ba