Paopla Pampaloni, šef Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Generalnoj direkciji za proširenje predsjedavala sjednicom pod-odbora za poljoprivredu i ribarstvo u Banja Luci

Paola Pampaloni šef Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Generalnoj direkciji Evropske komisije za proširenje, predsjedavala je trećim pod-dborom za poljoprivredu i ribarstvo u kontekstu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske unije i Bosne i Hercegovine koji je održan u Banja Luci 2. i 3. marta.

Tokom svog boravka u Banja Luci, gđa. Pampaloni je posjetila Preduzeće za prenos električne energije (TRANSCO), Upravu za indirektno oporezivanje, IDDEEA-u, Institut za Veterinarstvo Republike Srpske, Poljoprivredni institut i Agenciju za označavanje životinja. Gđa. Pamaploni se također sastala sa predsjednikom Narodne skupštine RS, Igorom Radojičićem, ministrom unutrašnjih poslova RS Stanislavom Čađom kao i sa predstavnicima Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju. Sa svojim sagovornicima gđa  Pampaloni je razgovarala o ključnim pitanjima u vezi sa Evropskom unijom.

Europa.ba