BIT Camp proslavio drugu generaciju novih 48 software developera

Nakon više od šest mjeseci napornog rada sa predavačkim i mentorskim timom kojeg čini 45 vrsnih stručnjaka iz IT industrije i akademske zajednice u BiH, te brojnih sati uloženih u individualni i timski rad na projektima, BIT Camp je 24.11. proslavio drugu generaciju software developera.

BIT Camp je mnogo više od kursa, šestomjesečne obuke za software developera. BIT Camp je jedna velika prekretnica u mom životu. Promijenila sam stavove, stekla brojne dobre navike i razvila nova prijateljstva sa nevjerovatnom grupom ljudi“, rekla je Medina Banjić, jedna od 48 ponosnih BIT Camperica i BIT Campera kojima su na svečanoj ceremoniji uručeni certifikati na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu. Prva generacija studenata BIT Campa zabilježila je odlične rezultate i može se pohvaliti uspjehom od 95% zaposlenih polaznika.

Čestitke BIT Camperima i BIT Campericama, predstavnicima BIT Alijanse i BIT Camp timu izrazili su donatori programa: Evropska banka za obnovu i razvoj kroz program pod nazivom “Podrška konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH” kojeg finansira Evropska unija, i projekat ‘MarketMakers’ podržan od strane Vlade Švicarske.

BIT Camp je edukacijski program BIT Alijanse koju čini osam vodećih IT kompanija iz Bosne i Hercegovine: Atlantbh, Authority Partners, codeNest, DevLogic, Green River Media, Mistral Technologies, Ping i Zira.

Europa.ba