Radionica za mlade članove političkih stranaka: “Mladi, reforme i internet”

Nastavljajući inicijativu od prošle godine, Ured specijalnog predstavnika Evropske unije još jednom je dao priliku mladim članovima političkih stranaka iz cijele BiH da se aktivno uključe u otvoren dijalog o Reformskoj agendi i ključnim reformama sa kojim se BiH suočava na njenom evropskom putu. Radionica po nazivom “Mladi, reforme i internet”, održana je u Tesliću od 21. do 23. juna 2016. godine okupila je više od 30 predstavnika iz 16 političkih stranaka.

 

U plenarnim sesijama učesnici su imali priliku da se upoznaju sa ključnim aspektima procesa integracije BiH u EU i sa Reformskom agendom, te da se direktno uključe u otvoreni dijalog sa šefom Delegacije i specijalnim predstavnikom EU u BiH, ambasadorom Lars -Gunnar Wigemarkom.

 

Imajući u vidu važnost društvenih medija u svakodnevnoj komunikaciji među mladim ljudima, radionica je također imala za cilj da omugući učesnicima da prošire svoje znanje i praktične vještine za kreiranje online političkih kampanja. Posebna pažnja je posvećena plasiranju pozitivnih poruka u vezi sa procesom integracije u EU i Reformskom agendom, a sa fokusom na pitanja kao što su bolje poslovno okruženje, vladavina prava, reforma javne uprave, i poboljšanje veza između obrazovanja i tržišta rada.

Europa.ba