Otvaranje 4. Mostar Summer Festa 24. juna uz podršku EUSR-a

Specijalni predstavnik Europske unije u BiH će, kao jedan od sponzora, podržati ovogodišnji Mostar Summer Fest.  Četvrti po redu Mostar Summer Fest održat će se 24. i 25. juna 2016. godine na Mostarskom sajmu, kao najveći ljetni muzički festival u Hercegovini, a koji okuplja domaće i regionalne muzičke zvijezde i promovira mlade i urbanu kulturu.

„Čast nam je što smo u prilici da podržimo Mostar Summer Fest, kao festival koji objedinjuje muziku, kulturu i turizam i povezuje ljude iz cijele regije. Sponzori smo festivala već treću godinu za redom i ponosni smo što je jedna lokalna inicijativa prerasla u tako dinamičan i veliki događaj. Organizatorima želim sve najbolje i nemam sumnje da će posjetitelji maksimalno uživati tokom dvije festivalske noći u prelijepom Mostaru“, naglasio je ambasador Lars-Gunnar Wigemark, šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH.

Niki Radić, direktor Mostar Summer Festa, je istakao: „Ponosni smo na dugogodišnju saradnju s Uredom specijalnog predstavnika EU. Takva kvalitetna partnerstva nam zaista daju vjetar u leđa i pomažu nam da napredujemo iz godine i godine i još bolje promoviramo Mostar i Bosnu i Hercegovinu“.

Ovogodišnji Mostar Summer Fest počinje u petak, 24. juna.

Više o festivalu na http://www.mostarsummerfest.com/index.php

Europa.ba