Poziv na informativni sastanak – Povjeravanje implementacije planirane IPA 2016 asistencije: “Konkurentnost i inovacije: Strategije lokalnog razvoja”

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa relevantnim vlastima Bosne i Hercegovine, je angažovana na pripremi programa IPA 2016 u vezi sa Konkurentnosti i inovacijama: Strategije lokalnog razvoja (“Akcija”). Vrijednost predviđene Akcije indikativno iznosi 15 miliona eura i usmjerena je na jačanje kapaciteta Bosne i Hercegovine u kreiranju rasta i zapošljavanja u konkurentnim sektorima. Ukoliko bude odobrena od strane Evropske komisije, Akcija bi mogla biti implementirana putem indirektnog menadžmenta i sastojala bi se od kombinacije grantova (oko 75%) i tehničke pomoći (oko 25%).

Aktivnosti predviđene planiranom Akcijom bi mogle biti implementirane od strane delegiranog tijela (međunarodne organizacije ili odgovarajućeg tijela zemlje članice EU koje ispunjava uslove za implementaciju aktivnosti putem indirektnog menadžmenta sa trećim licima, a u skladu sa EU “Pillar Assessment”) a koje posjeduje visoke kompetencije i specijalizacije u traženim sektorima.

Kako proces programiranja za predviđenu Akciju još nije finaliziran, cilj ovog sastanka je da se iznese trenutna situacija u kojoj se nalazi planirana Akcija, te da se razmotri potencijalna buduća saradnja i koordinacija. Nakon ovog sastanka, moguće je da ce slijediti formalniji poziv za izražavanje interesa od strane potencijalnih kandidata, a koji bi bio objavljen putem odgovarajućih kanala.

Informativni sastanak će se održati u:

ponedjeljak, 18.07.2016., od 11:00 do 12:30 sati,
u prostorijama Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Skenderija 3a, Sarajevo

Molimo da potvrdite svoje učešće najkasnije do 14.07.2016. na sljedeću e-mail adresu: (edina.telalovic@eeas.europa.eu).

NAPOMENA: Ova pozivnica se odnosi SAMO na međunarodne organizacije i tijela država članica EU (agencije i razvojne banke država članica EU). 

Europa.ba