Reportaže o Evropskoj uniji u BiH medijima: arhiva

Ured specijalnog predstavnika Evropske unije (EUSR), u saradnji sa svim javnim emiterima u Bosni i Hercegovini (BiH) i web-portalima iz cijele zemlje, pokrenuo je poseban program medijskih izvještaja sa ciljem informiranja građana Bosne i Hercegovine o uticaju evropskih integracija na značajna pitanja u ovoj zemlji kao i na kvalitet života danas i u budućnosti.

Javni emiteri i web-portali, uz podršku Ureda EUSR-a, će pripremati priloge u vezi sa evropskim integracijama, kao što su npr. odgovornost BiH u prema Energetskoj zajednici. Izvještaji će, također, obradjivati i tehničke probleme procesa integracija, kao što su potreba BiH da razvije interni mehanizam koordinacije za pitanja u vezi EU, Nacionalni program evropskih integracija, kao i prioritete koji moraju biti ispunjeni kako bi Ugovor o stabilizaciji i pridruživanju u potpunosti stupio na snagu.

Vijesti iz ovog projekta će biti dijelom glavnih informativnih emisija Radio-televizije Bosne i Hercegovine, Radio-televizije Federacije Bosne i Hercegovine i Radio-televizije Republike Srpske. Oni će biti emitirani i na radiju i na televiziji. Kada su u pitanju web-portali, izvještaji će, također, biti dostupni na: avaz.ba, biscani.net, blic.rs, bljesak.info, 6yka.com, dnevni-list.ba, depo.ba, infobrcko.com, klix.ba, frontal.ba i oslobodjenje.ba.

 Europa.ba