Delegacija EU i Ured specijalnog predstavnika EU u BiH pozdravlja današnju odluku Predstavničkog doma BiH da potvrdi imenovanje Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

“Delegacija Evropske unije i Ured specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini pozdravlja današnju odluku Predstavničkog doma BiH da potvrdi imenovanje Denisa Zvizdića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, nakon što ga je Predsjedništvo BiH početkom sedmice nominovalo na ovu funkciju. Delegacija Evropske unije i EUSR, također, pozdravlja izbor Marinka Čavare za predsjednika Federacije BiH te Melike Mahmutbegović i Milana Dunovića za potpredsjednike Federacije BiH.

Sada je od iznimne važnosti da proces formiranja institucija na nivou BiH i nivou Federacije BiH bude završen što je prije moguće i Delegacija Evropske unije i EUSR poziva na brzo završavanje preostalih procedura. Nove vlasti i institucije na nadleznim nivoima su neophodne za nastavak rada na iznimno potrebnim reformama koji bi se bavile gorućim pitanjima i brigama građana BiH. Rad novih institucija će biti od ključne važnosti u formulisanju i provodjenju plana reformi koji je u vezi sa novom inicijativu Evropske unije za BiH.”

Europa.ba