Evropska Unija za najmlađe

Direkcija za evropske integracije BiH pokrenula je kategoriju Dječji kutak na svojoj web stranici www.dei.gov.ba, koja je namijenjena najmlađim posjetiteljima web stranice, predškolskoj djeci i osnovcima.

U Dječijem kutku djeca mogu naučiti u kojim gradovima su locirane EU institucije, koja je najveća a koja najmanja članica EU, gdje se euro koristi i neke činjenice o BiH kao državi koja teži da postane članica EU.

Kategorija Dječiji kutak sadrži igre, slikovnicu, kviz i elektronsko izdanje magazina ”EU Palčić”, koje je DEI izdao i distribuirao po svim školama u BiH.

Interaktivni sadržaji, kao što su igre, preuzeti su od partnera EU uz njihovu saglasnost i uglavnom su dostupne na engleskom jeziku.

”U komunikaciji sa javnosti o EU integracijama, djeca i studenti su vrlo važna ciljna grupa za Direkciju, što je razlog zašto se Servis za promociju pobrinuo da oni dobiju svoj odjel na web stranici koja će biti još unaprijeđena i ažurirana”, rekla je Marina Kavaz-Siručić, glasnogovrnica i direktorica Direkcije za evropske integracije.

Europa.ba