Promovirani projekti iz drugog poziva IPA CBC Bosna i Hercegovina – Crna Gora koji finansira EU

Na konferenciji održanoj danas u Podgorici svečano su promovirani projekti koje će finansirati EU iz sredstava IPA Prekograničnog programa Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Ukupna dostupna sredstva u oviru drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga ovog programa iznose 1,98 miliona eura (spajanjem finansijskih alokacija za 2009. i 2010. godinu).

Nakon provedene procedure, odabrano je 8 projekata, od čega u oblasti privrednog razvoja sa naglaskom na turistički i ruralni razvoj tri, unapređenja životne sredine primarno s ciljem zaštite, promocije i raspolaganja prirodnim resursima dva, te u oblasti društvene kohezije i saradnje na polju kulture tri projekta.
 
Konferencija je okupila šezdeset učesnika, među kojima predstavnike partnerskih organizacija i lokalnih zajednica.

Događaj su organizovali Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore i Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH, uz pomoć Zajedničkog tehničkog sekretarijata ovog programa.

Objava trećeg poziva za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru IPA Prekograničnog programa BiH – Crna Gora očekuje se u trećem kvartalu ove godine.

Opšti cilj IPA Prekograničnog programa BiH-Crna Gora je ubrzanje održivog razvoja prekogranične oblasti, njenih ekonomskih, kulturnih, prirodnih i ljudskih resursa.

Sve informacije o Programu prekogranične saradnje BiH-Crna Gora na http://www.cbc.bih-mne.org/

Europa.ba