Izjava OHR-a na konferenciji za tisak međunarodnih organizacija u Mostaru

Visoki predstavnik će sudjelovati u razgovorima o strategiji ekonomske koordinacije i unaprjeđenju poslovnoga okruženja u BiH


Visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling s čelnim ljudima financijskih ustanova u BiH danas sudjeluje u razgovorima, u kojima je težište postavljeno na to kako na najbolji način koordinirati aktivnosti međunarodnih financijskih institucija u BiH.


Danas poslijepodne, Visoki predstavnik će se susresti s ravnateljem Uprave za neizravno oporezivanje Kemalom Čauševićem, koji će upoznati Visokog predstavnika sa stanjem provedbe PDV-a i uopće sa situacijom u poreznom sektoru u BiH.


Kao što vjerojatno znate, uvođenje PDV treba dati značajan poticaj sektoru maloga i srednjeg poduzetništva, u kojemu se očekuje najveći broj novih radnih mjesta u procesu kretanja naprijed u ekonomskoj tranziciji BiH. Visoki predstavnik je jasno stavio do znanja da je promoviranje boljega poslovnog okruženja – takvoga koje će omogućiti malome i srednjem poduzetništvu otvaranje nužno potrebnih novih radnih jesta – jedan od njegovih ključnih prioriteta.


 


Visoki predstavnik će se sastati s Vijećem ministara


Visoki predstavnik će se sutra sastati s Predsjedateljem Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem i ostalim članovima Vijeća ministara. Ovo će biti prvi službeni sastanak Visokog predstavnika s Vijećem ministara nakon što je preuzeo mandat.


Visoki predstavnik će, između ostalog, ponoviti svoj javno izrečeni stav da o budućnosti Bosne i Hercegovine trebaju odlučivati građani ove zemlje i njihovo izabrano čelništvo. Izbori u listopadu trebaju biti usredotočeni na konkretna pitnja a ne na osobe – jer izbori a ne Visoki predstavnik odlučuju o  dobrobiti BiH i njezinih ljudi.


Više pojedinosti za medije će biti dostavljeno kasnije.

Europa.ba