Inzko u dijalogu s građanima na www.reci.ba


Danas je pokrenuta nova, redizajnirana i osvježena Internet stranica www.reci.ba putem koje graðani BiH mogu direktno komunicirati sa specijalnim predstavnikom Evropske unije, Valentinom Inzko, i pronaæi aktualne informacije o procesu evropskih integracija. Najzanimljiviji prijedlozi, pitanja i zapažanja æe biti objavljivani na stranici, zajedno sa odgovorima i komentarima Valentina Inzka.


Uz moderniji izgled i bolju strukturu, stranica posjetiocima nudi nove tekstove, multimedijalne sadržaje, kalendar dogaðaja i intervjue sa liènostima iz društvenog i politièkog života.


Pod naslovom „Reci TV“, posjetioci mogu pogledati desetine video priloga o tome kako proces evropskih integracija konkretno utièe na svakodnevni život graðana. Priloge su pripremili javni TV emiteri u BiH o razlièitim evropskim temama, poput borbe protiv korupcije, prekograniène suradnje, zaštite potrošaèa, ukidanja carina i iskustva drugih zemalja u procesu pridruživanja Evropskoj uniji.


U rubrici „EU vizija“, liènosti iz javnog života govore o svojim viðenjima, iskustvima i predviðanjima u kontekstu evropskih integracija BiH. Meðu prvim sugovornicima su redatelj Dino Mustafiæ, mladi glumaèki par Danijela Staniæ i Sabit Sejdinoviæ te direktorica Direkcije za evropske integracija Nevenka Saviæ.


Rubrika „Aktivizam“ predstavlja uspješne i inovativne projekte nevladinih organizacija i graðanskih inicijativa u BiH, poput projekta “Infohouse”, koji mladim ljudima omoguæava da stupe u kontakt s potencijalnim poslodavcima.


Mladi u starosnoj dobi od 15-30 godina imaju svoj kutak na stranici, koji im pruža aktualne informacije o projektima omladinskih udruženja iz cijele BiH i EU, te promjenama i prednostima koje mogu oèekivati u procesu evropskih integracija.


Novost je i da korisnici mogu ostavljati komentare na objavljene èlanke i dobijati dnevni ili sedmièni bilten vijesti o procesu evropskih integracija. Informacije o reci.ba aktualnostima su sada dostupne i putem popularnih socijalnih mreža www.twitter.com i www.facebook.com.

Europa.ba