Biciklijada sa zvijezdama

Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini i EU info centar će proslaviti Dan Evrope- 9. maj uz revijalni sportski događaj “Biciklijada sa zvijezdama”.

Revijalna biciklijada će se simultano održati u Banja Luci, Bihaću i Mostaru na Dan Evrope, u subotu, 9. maja 2015. godine, uz učešće najviših predstavnika Delegacije EU u BiH, domaćih zvaničnika, poznatih javnih ličnosti i građana svih uzrasta koji će svojim dolaskom uveličati obilježavanje Dana Evrope.

Biciklijadu u Banja Luci, na rijeci Vrbac, će otvoriti šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Lars-Gunnar Wigemark. Utrka će započeti u 15:00 na Trgu Krajine, gdje će se i završiti.

Na obalama rijeke Neretve u Mostaru, utrka će početi u 12:00 i završiti na Španjolskom trgu. Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH, dr. Renzo Daviddi će otvoriti utrku te  učestvovati u utrci.

U Bihaću, obošavatelji sporta će imati mogućnost da učestvuju u utrci dugoj dvanaest kilometara koja se započeti na Gradskom Trgu. Utrka počinje u 13:00 i otvorit će je šef Odjela za Komunikaciju Delegacije EU u BiH i Ureda specijalnog predstavnika, Andy McGuffie.

Događaji će biti obogaćeni zanimljivim muzičko-zabavnim programom, svi učesnici će moći učestvovati u različtim aktivnostima, kao što su  tombola s vrijednim nagradama, bojenje lica i igraonica sa balonima za djecu.

Delegacija EU u BiH i EU info centar pozivaju sve građane da proslave rođendan Evropske unije i da učestvuju u biciklijadi.

Svi zainteresovani da učestvuju u revijalnoj biciklijadi se mogu prijaviti do 7. maja na internetskoj stranici EU info centra www.euinfo.ba ili na dan događaja na mjestima okupljanja.

Europa.ba