Poziv za prijave za Program budućih lidera!

Da li ste aktivni u borbi protiv siromaštva? Jeste li bili uključeni u inovativne projekte za rješavanje globalnih izazova u Vašoj zajednici? Želite li podijeliti svoju viziju budućnosti sa svjetskim liderima?

Ukoliko je Vaš odgovor na ova pitanja potvrdan, prijavite se za Program budućih lidera kako bi osvojili pozivnicu za Evropske razvojne dane u 2015. godini ( engl. EDD15) i zajedno sa svjetskim liderima razgovarali o problemima koji su predmet Vašeg interesovanja!

Europska unija će odabrati 12 izuzetnih mladih ljudi u dobi od 21 do 26 godina iz cijelog svijeta, a koji mogu predstaviti snažan utjecaj mladih u ovoj oblasti. Finalisti će biti pokretači i inicijatori u svojim zajednicama, koji mogu na visokoj razini razgovarati o temama koje ih interesiraju i pokreću, u skladu s oblastima iz EDD programa.

12 finalista će biti pozvani da govore zajedno s vodećim političkim liderima na Europskim danima razvoja EDD15 u Bruxellesu 3. i 4. juna, uz plaćene troškove. Tokom posjete Bruxellesu, predviđena je posjeta europskim institucijama i učešće u diskusijama s vodećim akterima na temu razvojnih politika te prilika da podijelite svoja iskustva.

Detaljnije informacije o procesu prijave dostupne su ovdje ili se prijavite za učešće ovdje.

Europa.ba