Specijalni predstavnik EU u BiH podržava Kid's Fest 2014

Kao jedan od njegovih sponzora, Specijalni predstavnik EU u BiH ponovo će podržati Kid's Festival u Bosni i Hercegovini. Jedanaesto izdanje Kid’s Festa biće održano u Sarajevu od 06. do 10. juna u Olimpijskoj dvorani Zetra. Festivalski program najveće manifestacije za djecu i mlade u BiH ove godine će se odvijati pod sloganom “Kids4Kids” i promovisaće solidarnost sa djecom i porodicama iz poplavama pogođenih područja.

Šef Delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen, je rekao:

“Veoma smo srećni i ponosni što smo još jednom dio Kid's Festa. Ovogodišnji Festival ima posebnu vrijednost jer se dešava neposredno nakon razarajućih poplava, sa primarnim ciljem promocije solidarnosti sa svim onima u Bosni i Hercegovini koji su poplavama pogođeni”.

Direktorica Kid's Festa, Susanne Prahl, je izjavila:

“S obzirom na katastrofalne posljedice poplava, želimo da ovogodišnji Kid's Fest bude jedinstvena oaza u kojoj će djeca moći nastaviti sanjati svoje snove bez obzira na sve. Vrlo sam zadovoljna saradnjom sa našim brojnim partnerima i savršen primjer dobre saradnje je onaj koji imamo sa Kancelarijom specijalnog predstavnika EU u BiH. Ambasador Sorensen je prošle godine organizovao prijem u čast desete godišnjice Festivala i srećni smo što će djeca ove godine nositi majice koje je obezbjedila Kancelarija specijalnog predstavnika EU u BiH”.

Zvanični početak Kid's Festa je u petak, 6. juna u 16.00 sati, sa dječjom paradom koja će se kretati centrom Sarajeva, a počinje ispred Katedrale.

Saznajte više o Kid's Festu 2014 ovdje

Europa.ba