„EU pred tvojim vratima“ u Srebreniku

Ambasador Češke Republike u BiH Tomáš Szunyog posjetit će ove sedmice Srebrenik i predstaviti aktivnosti projekta „EU pred tvojim vratima“ koje uključuju niz dogadjaja 25. i 26. aprila namijenjenih mladima i stanovnicima te regije.
 
Ambasador Szunyog i politički savjetnici EUSR-a Nataša Malinić i Dženana Hodžić sastat će se u petak sa učenicima starijih razreda Mješovite srednje škole Srebrenik. Tokom jednoiposatne debate, studenti će imati priliku saznati više o programima EU namijenjenih mladima u BiH, a razgovarat će i o vrijednostima koje su zajedničke za Bosnu i Hercegovinu i EU.
 
U subotu ujutro, program će biti nastavljen u kafeu “Metropol”. Češki ambasador i službenici EUSRa će se sastati sa stanovnicima Srebrenika na “Kafi sa EU”, što će građanima dati priliku da razgovaraju, u kontekstu procesa evropskih integracija, o različitim pitanjima koja utiču na lokalnu zajednicu.

Tog poslijepodneva, ambasador Szunyog i načelnik općine Srebrenik poželjet će dobrodošlicu učesnicima zabavnih i takmičarskih programa “EU show-a” u Centru za kulturu i informisanje Srebrenik. Program će se sastojati od kviza i takmičenja talenata, a uključivat će i nastupe i zabavne programe učesnika iz drugih gradova.

„EU pred tvojim vratima“ je informativna kampanja EUSR-a koja se provodi širom zemlje i čiji je cilj jačanje svijesti o mogućnostima i izazovima pristupanja EU. Ova inicijativa okupila je petnaest opština širom Bosne i Hercegovine da zajedno sa Uredom specijalnog predstavnika EU u BiH informišu građane o evropskoj perspektivi zemlje.

Poslije Srebrenika projekat će posjetit Prozor-Ramu 29. i 30. aprila.
 
Za sve dodatne informacije i detaljan program projekta “EU pred tvojim vratima” posjetite Facebook stranicu “EU pred tvojim vratima” ili kontaktirajte Press kancelariju EUSR-a putem telefona +387 (0)33 560 821

Europa.ba