“EU pred tvojim vratima” ove sedmice u Novom Gradu i Sanskom Mostu

Građani Novog Grada i Sanskog Mosta imat će priliku da saznaju više o EU, ali i da direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o evropskoj perspektivi zemlje tokom ovosedmične posjete projekta „EU pred tvojim vratima“ u ovim mjestima.

Novi Grad će, 9. i 10. aprila, biti domaćin debate u srednjoj školi, Kafe sa EU, kviza, takmičenja talenata, koncerta i teatarske predstave. Njemačka ambasadorica Ulrike Maria Knotz, politički savjetnik i šef ureda Delegacije EU i EUSR-a u Banjaluci Giulio Zanni i politički savjetnik EUSR-a Ole Hammer vodit će susrete sa učenicima i građanima i predstaviti aktivnosti projekta “EU pred tvojom vratima”. U posljednjem dijelu programa, 10. aprila, ambasadorici Knotz pridružit će se načelnica Opštine Novi Grad Snježana Rajilić na otvaranju „EU Show-a“ u Kulturno-obrazovnom centru Novi Grad.
 
Programe na temu EU u Sanskom Mostu, 11. i 12. aprila predstavit će španska ambasadorica Maria Aurora Mejia Errasquin, politička savjetnica EUSR Jasna Jelisić i šef komunikacija i glasnogovornik Delegacije EU i EUSR-a Andy McGuffie. Tokom prvog dana programa, gimnazijalci iz Sanskog Mosta razgovarat će sa ambasadoricom Errasquin i Jasnom Jelisić, dok će drugog dana Andy McGuffie i načelnik Opštine Sanski Most Mustafa Avdagić biti domaćini programa „EU Show“ u Staroj vijećnici.  

„EU pred tvojim vratima“ je inicijativa koju je, u saradnji sa 15 opština širom zemlje, pokrenuo Ured specijalnog predstavnika EU u BiH.  Poslije Novog Grada i Sanskog Mosta projekat će posjetiti Bugojno 18. i 19. aprila.

Za sve dodatne informacije i detaljan program projekta “EU pred tvojim vratima” posjetite Facebook stranu “EU pred tvojim vratima” ili kontaktirajte Press kancelariju EUSR-a putem telefona +387 (0)33 560 821.

Predstavnici medijia su pozvani da proprate manifestaciju „EU pred tvojim vratima“ 10. aprila u Novom Gradu (u prostorijama Kulturno-obrazovnog centra Novi Grad od 14:00 sati) i 12. aprila u Sanskom Mostu (u prostorijama Stare vijećnice od 14:00 sati).

Europa.ba