„EU pred tvojim vratima“ u Vlasenici

Incijativa Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH „EU pred tvojim vratima“ nastavlja posjećivati opštine širom BiH. Ove sedmice gostovat će u Vlasenici sa jednoipodnevnim programom aktivnosti na temu EU.

U petak 4. i subotu 5. aprila mladi i građani iz tog područja imat će priliku da više saznaju o EU, ali i da direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o evropskoj perspektivi zemlje.
 
Prestavnici EU će prvo u petak učestvovati u debati koja će okupiti učenike trećih i četvrtih razreda Srednje škole Milorad Vlačić. Učenici će tom prilikom saznati više o EU programima namjenjenim mladima u BiH i o vrijednostima koje dijele Bosna i Hercegovina i EU, sa predstavnicima EUD i EUSR.
 
U subotu ujutro predstavnici EU srest će se sa stanovnicima Bileće u tržnom centru Zvorničanka na „Kafi sa EU“. Poslijepodne tog dana, Henrik Villadsen, Generalni pravni savjetnik i šef Pravnog ureda EUSR i Dragoslav Todorović, načelnik Općine Vlasenica poželit će dobrodošlicu učesnicima kviza, talent takmičenja i zabavnih programa „EU Show-a“ u Centru za kulturu i sport Vlasenica.
 
EUSR pokrenuo je „EU pred tvojim vratima“ u saradnji sa petnaest opština širom zemlje s ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi zemlje. Poslije Vlasenice projekat će posjetit Novi Grad 9. i 10. aprila.

Za sve dodatne informacije i detaljan program projekta “EU pred tvojim vratima” posjetite Facebook stranicu “EU pred tvojim vratima” ili kontaktirajte Press kancelariju EUSR-a putem telefona +387 (0)33 560 821

Europa.ba