„EU pred tvojim vratima“ u Kladnju

Incijativa Ureda specijalnog predstavnika EU u BiH „EU pred tvojim vratima“ posjetit će ove sedmice Kladanj i dati priliku mladima i građanima tog područja da više saznaju o EU, ali i da direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o evropskoj perspektivi zemlje.

U petak, 28. marta održat će se debata u Mješovitoj srednjoj školi “Musa Ćazim Ćatić”. Andy McGuffie, direktor komunikacija Evropske unije u BiH/ Specijalnog predstavnika EU razgovarat će sa učenicima o EU programima namjenjenim mladima u BiH, kao i o vrijednostima koje dijele Bosna i Hercegovina i EU.
 
Razgovor o mogućnostima i izazovima u procesu pristupanja EU nastavit će se u subotu ujutro tokom „Kafe sa EU“. Poslijepodne tog dana, Andy McGuffie i načelnik Općine Kladanj Jusuf Čavkunović poželit će dobrodošlicu učesnicima programa na temu EU u Centru za kulturu Kladanj
 
„EU pred tvojim vratima“ obuhvatit će petnaest općina širom zemlje s ciljem informisanja građana o evropskoj perspektivi zemlje, a nakon Kladnja posjetit će Vlasenicu 4. i 5. aprila.

Za sve dodatne informacije i detaljan program projekta “EU pred tvojim vratima” posjetite Facebook stranu “EU pred tvojim vratima” ili kontaktirajte Press kancelariju EUSR-a putem telefona +387 (0)33 560 821.

Mediji se ljubazno pozivaju da proprate manifestaciju „EU pred tvojim vratima“ u Kladnju, u prostorijama Centra za kulturu Kladanj, 29. marta od 14:00 sati. U prilogu je raspored događaja.

Europa.ba