“EU pred tvojim vratima” u Bileći

„EU pred tvojim vratima“ je informativna kampanja EUSR-a koja se provodi širom zemlje tokom prve polovine ove godine i čiji cilj je jačanje svijesti o mogućnostima i izazovima pristupanja EU, te isticanje vrijednosti zajedničkih za Bosnu i Hercegovinu i EU. Ova aktivnost, koja je počela prošle sedmice u Ugljeviku, okupila je petnaest opština širom Bosne i Hercegovine da zajedno sa Uredom specijalnog predstavnika EU u BiH informišu građane o evropskoj perspektivi zemlje.
 
U petak 21. i subotu 22. marta „EU pred tvojim vratima“ gostuje u Bileći sa jednoipodnevnim programom aktivnosti na temu EU. Srednjoškolci, mladi i građani Bileće koji će učestvovati u programima imat će priliku da saznaju više o vrijednostima i politikama Evropske unije, ali i da direktno razgovaraju sa predstavnicima EU o procesu EU integracija i njihovom uticaju na život u lokalnim zajednicama u BiH.
 
Ambasador Holandije u BiH Jurriaan Kraak će biti prisutan tokom prvog dana programa „EU pred tvojim vratima“ u Bileći. On će se u petak sastati sa učenicima prvih razreda i njihovim profesorima tokom debate u Srednoj školi «Golub Kureš».
 
Nakon Bileće „EU pred tvojim vratima“ posjetit će Kladanj 28. – 29. marta.

Za sve dodatne informacije i detaljan program projekta “EU pred tvojim vratima” posjetite Facebook stranicu “EU pred tvojim vratima” ili kontaktirajte Press kancelariju EUSR-a.

Mediji se ljubazno pozivaju da proprate manifestaciju „EU pred tvojim vratima“ u Bileći, u prostorijama Doma kulture Jefto Dedijer, 22. marta od 14:00 sati.

Europa.ba