Otvorene stipendije iz programa Basileus V

Gent Univerzitet iz Belgije i Univerzitet u Novom Sadu koordiniraju Erasmus Mundus Action 2 projekat pod nazivom Basileus V, projekat mobilnosti za akademsku razmjenu između zemalja Zapadnog Balkana i EU. Peto izdanje ovog projekta koji finansira EU nudi 270 stipendija za različite kategorije studenata i akademskog osoblja. Studenti i osoblje univerziteta koji nisu partneri, kao i studenati koji su diplomirali na bilo kojem univerzitetu na Zapadnom Balkanu mogu se prijaviti za stipendije za master, doktorske i postodktorske stipendije, kao i za stipendije za mobilnost akademskog osoblja. Studenti osnovnih studija se ne mogu prijaviti za razmjenu na neparterskim univerzitetima.

Projekat nudi razmjenu za sljedeće univerzitet u EU: Univerzitet Gent, Univerzitet Sv. Kliment Ohridski u Sofiji, Univerzitet Sophia Antipolis u Nici , Univerzitet u Heidelbergu, ATEI Thessaloniki, Univerzitet La Sapienza u Rimu, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet u Deustu i Lund Univerzitet.

Projekat je otvoren za državljane Albanije, Bosne i Hercegovine, BJR Makedonije, Crne Gore, Srbije i Kosova*.

Zainteresirani kandidati se mogu prijaviti do 2. februara 2014. godine na www.basileus.ugent.be. Razmjena bi trebala početi na jesen 2014. (osim za akademsko osoblje).

Za više informacija, pogledajte promotivni letak

Europa.ba