Šef delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Sorensen i šefovi misija EU posjetili Tuzlu

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen, u pratnji ambasadora 13 zemalja članica EU akreditovanih u Bosni i Hercegovini, ili njihovih zamjenika, posjetio je Tuzlu.

Ova posjeta je bila prilika za predstavnike EU da direktno kontaktiraju sa predstavnicima lokalnih vlasti u državi, jer će i oni imati dužnosti u vezi sa evropskim integracijama Bosne i Hercegovine. To je, takođe, bila prilika za predstavnike Tuzlanskog kantona i grada Tuzle da predstave svoje stavove u vezi sa raznim pitanjima.

Ambasador Peter Sorensen susreo se sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem, predsjedavajućom Opštinskog vijeća Nadom Mladina i zamjenikom predsjedavajuće Opštinskog vijeća Jozom Nišandžićem, premijerom Tuzlanskog kantona Seadom Čauševićem te predsjednikom Skupštine Tuzlanskog kantona Bajazitom Jašarevićem

Šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Peter Sorensen se također sastao i sa studentima Univerziteta u Tuzli sa kojima je učestvovao u debati o evropskim integracijama. Domaćin debate je bio Pravni fakultet u Tuzli, gdje su na kraju posjete Ambasador Peter Sorensen i dekan Pravnog fakulteta u Tuzli Izudin Hasanović dali su izjave za medije.

Europa.ba