Upoznavanje sa EU u okviru sarajevskog “Kid’s Fest-a”

9. juna 2007. godine. Ambasador Dimitris Kourkoulas, Šef delegacije Evropske komisije u BiH, posjetio je 4 “Kid’s Fest” dječji festival u Sarajevu koji je imao štand Evropske unije.

“Kid’s Fest” je organizovala NVO Viakult i ovaj festival ima za cilj pomirenje i izgradnju povjerenja među mlađim generacijama. To je festival koji se u Sarajevu organizuje svake godine i traje jedan tjedan sa djecom iz cijele države koja dolaze autobusom ili vozom. Po sloganom “Samo zajedno”, program uključuje sajam, filmski i zabavni program sa raznim poznatim ličnostima.

Roj djece okupio se oko štanda za upozvanavanje sa EU da bi odgovarali na pitanja slična kvizu kojim su testirali svoje znanje o Evropskoj uniji i osvajali nagrade poput majica i školskih torbi.

Ambasador Kourkoulas je posjetio štand sa svojom obitelji i lično postavio nekoliko pitanja, kao što su koliko država su članice Evropske unije ili koliko zvijezda čine krug na zastavi unije.

U međuvremenu, Policijska misija Evropske unije (EUPM) bila je sponsor štanda na ovoj manifestaciji sa šatorom u kojem su djeca učila o upoznavanju sa minama.

Europa.ba