Izjava EU komesara za proširenje Olli Rehna povodom usvajanja zakona o reformi policije u Bosni i Hercegovini

“Pozdravljam konačno usvajanje zakona o reformi policije, čime će se utrti put ka potpisivanju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SAA). Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju ne samo da donosi praktične koristi u području trgovine, od čega će koristi imati ekonomija Bosne i Hercegovine, nego predstavlja i prolaz za dobijanje statusa zemlje kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Vrlo sam zadovoljan zbog toga što su političke vlasti u Bosni i Hercegovini poslušale glas svojih građana koji je išao u korist evropskih integracija, prosperiteta i napretka, i što su ostvarili većinsko glasanje neophodno za usvajanje zakona o reformi policije u oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. To će sada otvoriti vrata za dalje korake Bosne i Hercegovine na putu ka Evropskoj uniji.”

Saopštenja za javnost Delegacije Evropske komisije u BiH će se sada slati direktno sa adrese web stranice. Pozivaju se svi predstavnici medija da se registruju za ovaj on-line servis kako bi nastavili dobivati Saopštenja za javnost http://www.europa.ba/.

Europa.ba