Tempus Informativni dan u BiH

Nacionalni Tempus ured u BiH u bliskoj saradnji sa Delegacijom Evropske unije u BiH organizuje Tempus Informativni dan u BiH, koji će se održati 09. decembra 2009. godine od 10:00 do 15:00 sati u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina bana 7/II. Pozivaju se svi predstavnici sredstava informisanja da prisustvuju ovom događaju.

Glavni cilj ovog događaja je da promoviše nove mogućnosti iz Tempus/Erasmus Mundus programa, sa posebnim naglaskom na Treći poziv za dostavljanje prijedloga projekata u okviru programa Tempus IV 2007-2013.

Tempus je program Evropske unije koji pruža podršku modernizaciji visokog obrazovanja u zemljama partnerima i doprinosi saradnji na području visokog obrazovanja između Evropske unije i zemalja partnera. Za upravljanje/provedbu svih aktivnosti iz programa Tempus, nadležna je Izvršna agencija za obrazovanje, audio-vizuelnu politiku i kulturu (EACEA) pod nadzorom Evropske komisije. Program Tempus se provodi u Bosni i Hercegovini od 1996. godine i ukupna vrijednost provedenih projekata je oko 27 miliona eura.

Dodatne informacije o programu Tempus su dostupne na: http://ec.europa.eu/tempus

Za više informacija o programu Tempus u BiH molimo kontaktirajte: Suad Muhibić, Šef Nacionalnog Tempus ureda u BiH Tel: +387 33 570 260/1 E-mail: suad.muhibic@tempusbih.com

Dnevni red je u prilogu

Europa.ba