Izgradnja kapaciteta civilnog društva za učešće u civilnom dijalogu u Bosni i Hercegovini

Obavještavamo Vas da je završen odabir kandidata za sudjelovanje u programu obuke i potpore za civilni dijalog unutar projekta Cidi: „Izgradnja kapaciteta civilnog društva za učešće u civilnom dijalogu u Bosni i Hercegovini [Capacity building of civil society to take part in policy dialogue, Bosnia and Herzegovina] koji financira Europska unija (IPA 2007).

Javni poziv za učešće u projektu objavljen je u dnevnim novinama (Dnevni avaz, Dnevni list i Glas Srpske) 29.01.2010. Istodobno je poziv poslan na 1400 dostupnih elektronskih adresa organizacija civilnog društva (OCD) i njihovih mreža/koalicija sa zamolbom da bude dalje proslijeđen zainteresiranim organizacijama.

Ukupno su zaprimljene prijave 45 formalnih i neformalnih mreža/koalicija sačinjenih od 278 OCD iz svih dijelova BiH.

Broj prijavljenih mreža i broj OCD koje ih sačinjavaju premašio je očekivanja projektnog tima Cidi i potvrdio kako su OCD u BiH prepoznale vrijednosti civilnog dijaloga, potrebu za njegovim razvojem i spremnost da se u njega aktivno uključe.

Sukladno prethodno objavljenim kriterijima, Delegacija Europske unije potvrdila je odabir ukupno 12 mreža/koalicija CSO, od čega šest za sudjelovanje u cjelovitom programu, a šest u djelomičnom programu obuke i potpore civilnom dijalogu.

Odabrane mreže OCD bave se sljedećim pitanjima: omladinska politika, prometovanje ljudima, antidiskriminacijske inicijative koje se tiču osjetljivih skupina (slijepe i slabovide osobe, gluhe i nagluhe osobe, osobe s umanjenim mentalnim sposobnostima, kronično bolesne osobe), razvoj volonterstva, održiv povratak i integracija povratnika, prava žena i žrtava ratnog silovanja, društveno uključivanje djece u riziku i zbrinjavanje djece iz osjetljivih obitelji.

Za dodatne informacije možete se obratiti na e-mail adresu info@cidi.ba ili na broj telefona + 387 33 260 356.

Europa.ba