Turnir prijataljstva u mini rukometu

Centar za promociju evropskih vrijednosti “Europlus” je u saradnji sa Rukometnim klubom „Sloga” Doboj, organizovao turnir u mini rukometu na kojem je učestvovalo pedesetoro djece starosti do deset godina, učenika tri osnovne škole iz Doboja.

Osnovni cilj ovog turnira prijateljstva bio je druženje i razvijanje osjećaja solidarnosti kod djece, kao i naglašavanje potrebe za stalnom borbom protiv siromaštva i socijalne isključenosti.

Djeca, učesnici turnira su bili podijeljeni u četiri ekipe pod nazivima: “Djeca djeci”, “Ujedinjeni u različitosti”, “Zajedno smo jači” i “Prijatelj prijatelju”. U publici su pored ostalih bila i djeca bez roditeljskog staranja koja su smještana u Prijateljskoj kući i kući Centra za socijalni rad Doboj, kao i djeca iz udruženja Roma “Zlatni točak”. U prelijepoj sportsko-prijateljskoj atmosferi mali sportisti su se takmičili za tri nagrade koje su činili paketi slatkiša, a osvojene nagrade su poslije takmičenja poklonili svojim vršnjacima-navijačima.

Družeći se i dijeleći nagrade, djeca su na najljepši način pokazali svoju iskrenost i želju da pomognu svojim vršnjacima.

Ova aktivnost je dio projekta “Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti i Evropske godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti” koji finansira Evropska unija.

Europa.ba