Paola Pampaloni, sef Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Generalnoj direkciji Evropske komisje za prosirenje posjetila Drzavnu regulatornu komisiju za elektricnu energiju – DERK

Gdja. Paola Pampaloni, sef Odjela za Bosnu i Hercegovinu u Generalnoj direkciji Evropske komisije za prosirenje, gosp. Thomas Seiler iz istog Odjela  i gosp. Johann Hesse, sef Sekcije operacija za ekonomsku reformu, trgovinu i prirodne resurse u Delgaciji Evropske unije u Bosni i Hercegovini su posjetili Drzavnu regulatornu komisiju za elektricnu energiju – DERK  u Tuzli u ponedjeljak 7. februara, 2011.

Sastali su se sa timom DERK-a, predvodjenim trenutnim predsjedavajucim gosp. Mirsadom Salkicem, te razgovarali o funkcinisanju i radu ove institucije. Na sastanku je zakljuceno da DERK dobro obavlja svoje duznosti  ukljucujuci i nedavno preuzete zadatke u regulisanju distribucije i snabdijevanja elektricnom energijom u Brcko distriktu. Preuzimanje ovog zadatka je dogovreno kao jedan elementa mape pute  nakon cega ce uslijediti pregled cjelokupnog zakonodavstva u BiH koje se odnosi na elektricnu energiju i njeno uskladjivanje sa zakonodavstvom Evropske unije.

Europa.ba