Pokrenute konsultacije o nasljedniku Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) nakon 2013

Generalna direkcija za proširenje Evropske komisije, zajedno sa Generalnom direkcijom za regionalni razvoj, zapošljavanje i poljoprivredu Evropske komisije pokrenule su konsultacije o nasljedniku Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) nakon 2013.

Svrha ovog savjetovanja je da se prikupe informacije kako bi se bolje objasnili prioriteti i potvrdila dodana vrijednost pretpristupne pomoći te da se istraži kako se može poboljšati pretpristupna pomoć u narednom finansijskom okviru Evropske unije.

Konsultacije su otvorene za sve zainteresovane sudionike koji su uključeni u pripremu i provedbu pretpristupne pomoći, posebno onih iz zemalja članica EU, zemalja korisnica IPA, partnerskih finansijskih institucija, drugih bilateralnih donatora i organizacija civilnog društva. Rezultati su sastavni dio procjene o budućnosti pretpristupne pomoći nakon 2013.

Konsultacije traju do 31. marta. Upitnik će biti dostupan online od ponedjeljka 28. marta do 31. marta na sljedećem linku: http://ghkint.com/enlargement

Europa.ba