EU info centar proglasio pobjednike takmičenja „Moje putovanje Evropom“

„Moje putovanje Evropom“, nagradno takmičenje EU info centra u BiH otvoreno za mlade turiste u BiH je okončano. Pravo učešća imali su građani Bosne i Hercegovine između 16 i 27 godina starosti, koji su trebali poslati putopisnu reportažu i fotografije sa svog putovanja Evropom koji opisuju najinteresantnije segmente svoga putovanja, doprinose promociji vrijednosti na kojima počiva Evropska unija te prikazuju prednosti putovanja i učenja o različitim kulturama i narodima.

Konkurencija je bila velika među mladim bosanskohercegovačkim talentima koji su dostavili svoje radove. Komisija je izabrala 12 finalista na osnovu stila tekstualnog izražavanja i kreativnosti i građani su imali mogućnost glasati za najbolje putem internet stranice EU info centra do 10. januara 2016.

Po okončanju vrlo izjednačenog glasanja pobjednici su Armen Tatarević iz Zenice sa osvojenom prvom nagradom, na drugom mjestu je Vladimir Ruf iz Vareša, te Ivana Papac iz Stoca na trećem mjestu.

Pobjednici su imali priliku odabrati nagrade po vlastitom izboru, između ostalog: laptop, smart mobilni uređaj, tablet, TV ili digitalni fotoaparat, u vrijednosti od 500 KM.

Radovi svih finalista, kao i rezultati glasanja dostupni su na linku:

http://euinfo.ba/nagradno-takmicenje-moje-putovanje-evropom/

Europa.ba