EUSR organizuje Konferenciju o liderstvu u biznisu, u Tuzli 14.11.

Pod sloganom ‘Korak po korak’, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH, održat će seriju konferencija o liderstvu u biznisu kako bi se unaprijedio kvalitet diskusije i aktivnosti vezane za socio-ekonomske reforme u Bosni i Hercegovini.

Konferencije će se fokusirati na uspješne priče u poslovnom sektoru Bosne i Hercegovine i istovremeno razmatrati kako socio ekonomsko okruženje utiče na poslovne prilike, rast kompanija i ekonomski razvoj. Očekuje se da će predstavnici poslovne zajednice, lokalnih vlasti, NVO, akademske zajednice također diskutovati izazove i prilike lokalnog poslovnog okruženja u kontekstu približavanja evropskom tržištu.

Konferencije o liderstvu u biznisu će se održati u šest gradova: Tuzla, Mostar, Bijeljina, Bihać, Banja Luka i Sarajevo. Pored predstavljanja informacija o poziciji lokalnih tržišta u ovim regijama, konferencije će se baviti pitanjima važnim za približavanje BiH Evropskoj uniji. Eminentni stručnjaci iz BiH i regije govoriće o kompanijama koje uspješno posluju ili izvoze na tržište Evropske unije, izazovima sa kojima se susreću i odgovorit će na pitanja o organizacijskim kapacitetima koji su potrebni preduzećima i vladama u pristupu tržištu EU, te o tome kako EU fondovi podstiču ekonomski razvoj u njihovim zemljama.

Na prvoj konferenciji koja se održava u Tuzli u ponedjeljak, 14.11.2016. godine, učestvovaće sljedeći panelisti: Avdo Halilović (kimblyp.com), Bruno Omerović (Get Koola), Fahrudin Baluković (Aktido), Lejla Vandić-Cviko (Business Communication Consultancy), Nebojša Stevanović (Mag-Mal), Nermin Hodžić (Ministarstvo razvoja i poduzetništva, Vlada Tuzlanskog kantona), Ana Tomić Osmanović (Bingo), Zlatan Mulabegović (Predsjednik UO Akademika Group i BAIT – Asocijacija za informacione tehnologije).

Za više informacija o konferenciji, mogu se kontaktirati:

Drago Gverić 066 276 286, drago.gveric@icbl.ba;

Ena Krkalić, 061 620 015, ena.krkalic@boram.ba, ili

Adisa Bećiragić 062 222 370, adisa.beciragic@outlook.com.

Europa.ba