Photo: Posao.ba

Konferencija DRIVE 2016, čiji je partner EUSR, predstavila posljednje trendove iz oblasti liderstva i talent menadžmenta

Šesta po redu DRIVE konferencija, najveća regionalna konferenciji o liderstvu i talent menadžmentu, je održana u Sarajevu 10. novembra. Konferenciju je organizirala kompanija Kolektiv – Posao.ba, u partnerstvu s Uredom specijalnog predstavnika EU (EUSR) u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnje izdanje DRIVE konferencije je stavilo poseban fokus na teme iz liderstva, donošenja odluka u biznisu, razmjenu informacija i znanja unutar kompanije, sistem nagrađivanja uposlenika i trendova u regrutaciji. Više od 250 učesnika je prisustvovalo konferenciji, te su imali priliku čuti posljednje trendove iz oblasti liderstva i talent menadžmenta.

Konferenciju je otvorio šef političkog odjela EUSR-a Matt Field, koji je naglasio potrebu da se problemi s kojima se suočavaju biznis lideri i poslodavci u Bosni i Hercegovini upravo rješavaju kroz ambicioznu Reformsku agendu za koju su se opredijelile vlasti ove zemlje.

Na konferenciji su govorili, između ostalih, poznati poslovni i motivacijski govornik iz Ujedinjenog Kraljevstva Caspar Berry, osnivač kompanije Atlantbh Milad Čerkić, partner u konsultantskoj kući Eurosearch Kai Deininger, voditeljica odjela ljudskih resursa u kompaniji Phoenix Pharma Svetlana Mirković-Borčić, i voditelj ljudskih resursa u kompaniji Rimac Automobili Aco Momčilović.

Tokom konferencije bile su organizirane tri interaktivne radionice gdje su predavači s prisutnima diskutirali o trendovima u regrutaciji, mentalnoj izvrnosti za lidere i načinima kako da postanete pokretači promjena. Kroz panel diskusiju prisutni su imali priliku i čuti više o ključnim elementima brendiranja poslodavaca.

Europa.ba