Ured specijalnog predstavnika EU podržao Kid's festival u Banjaluci

Kid's festival u Bosni i Hercegovini je ove godine proširio svoje aktivnosti na dječiju paradu u centru Banja Luke. Predvođeni mažuretkinjama i bendom, stotine djece je zastupalo svoje škole na ovom događaju. Zamjenica gradonačelnika Banja Luke, Jasna Brkić je otvorila ovaj događaj zajedno sa organizatoricom Kid's festival Susanne Prahl.

Specijalni predstavnik EU u BiH jedan je od sponzora Kid's festival, te je na ovom događaju  bio predstavljen od strane šefa komunikacija Andy McGuffia.

Tom prilikom, McGuffie je izjavio:

”Ovo je bio odličan način za djecu da završe školsku godinu. Glavni današnji cilj je bio da se pokaže da je Banja Luka prijateljski grad za djecu, te nema sumnje da je taj cilj i ostvaren. Bilo je zaista impresivno vidjeti stotine djece sa šarenim znakovima  kako šetaju glavnom ulicom u gradu. Izutetno nam je drago što smo dio ovakvog radosnog događaja. ”

Događaju su također prisustvovali dugogodišnji prijatelji Kid's festival kao što su policija Kantona Sarajevo i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

Pročitajte više o Kid's festivalu: www.kidsfest.ba 

Europa.ba