Košarkaški turnir povodom obilježavanja Dana Europe nastavljen u Tuzli

Delegacija Europske unije u BiH i EU Info Centar obilježavaju Dan Europe u Bosni i Hercegovini  nizom sportskih i kulturnih događaja diljem zemlje.

Nakon košarkaškog turnira u Mostaru, obilježavanje sedmice Europe u Bosni i Hercegovini se nastavilo  takmičenjem „ Euro Cup 2014“ Tuzli.

Zamjenik šefa Delegacije Europske unije u BiH dr. Renzo Daviddi otvorio je turnir zajedno sa načelnikom Općine Tuzla Jasminom  Imamovićem.
„Cilj ovih događaja je približiti Evropsku uniju ljudima u BiH i učiniti ih dijelom međunarodne proslave Dana Evrope. Uključivanjem mladih ljudi, također naglašavamo važnost budućnosti u miru i prosperiteta za njih“ rekao je Daviddi, dodajući kako je glavna poruka EU sedmice da Bosna i Hercegovina ima jasnu perspektivu da postane članica Europske unije.

Načelnik Imamović se zahvalio Europskoj uniji što je omogućila da tuzlanska djeca uživaju u ovom turniru.

Na turniru su učestvovali djevojčice i dječaci iz tuzlanskih osnovnih škola. U konkurenciji dječaka Osnovna škola Jala osvojila je Kup, OŠ Centar je bila druga, a Katolički školski centar Sveti Franjo zauzeo je treće mjesto. U konkurenciji djevojčica prvo mjesto zauzeo je Katolički školski centar Sveti Franjo, drugo mjesto pripalo je OŠ Centar, dok je OŠ Miladije završila na trećem mjestu.

Europa.ba