Dan Evrope obilježen u Sarajevu, zajedno s članovima NVO Altruista “Svjetlo”

Dvanaest mladih s umanjenim sposobnostima koji su članovi NVO Altruista “Svjetlo”, danas je učestvovalo u kvizu “Šta mladi s umanjenim sposobnostima znaju o Evropskoj uniji?”. NVO Altruista “Svjetlo” organizovalo je kviz kao doprinos obilježavanju Dana Evrope u Bosni i Hercegovini.

Nevladina organizacija je pozvala dr. Renzo Daviddija, zamjenika šefa Delegacije Evropske unije u BiH, da se obrati i upozna sa aktivistima.
Ističući važnost Dana Evrope za stvaranje današnje Evropske unije, dr. Daviddi je rekao : “Ono što je tada započelo kao zajednica šest zemalja, sada je preraslo u Uniju od 28 članica”, dodavši da pred BiH ostaje još dosta posla na njenom putu u Evropsku uniju.

“Osjećam se sretnom kada sam u prilici pokazati da mi možemo naučiti i biti vrijedni.  Posebno mi je drago da je to vidio i g. Daviddi šta smo sve naučili o Evropskoj uniji” , izjavila je  Nadira Kal, predstavnica pobjedničke ekipe.

Dr. Daviddi pohvalio je znanje koje su svi učesnici pokazali tokom kviza, nakon čega je uživao u razgovoru sa učesnicima o njihovim aktivnostima, te razmijenio informacije o Evropskoj uniji i njezinim aktivnostima u BiH.

Europa.ba